Vofflor. och alla hjärtans dag.

I dag är det kärlekens dag och då passade jag på att göra vofflor. tycker det är så gått. Men jag måste erkänna att jag får dårligt samvete att äta sånt. Har googlat framm ett nyttigare recept som jags ka prova nästa gång. En voffla som är gord på havregryn och banan. 
 

Ingredienser

 

2 ägg

1 banan

0,5 dl havregryn

1 msk vetemjöl 

1 nypa salt

 

Först och främst blandar du ihop alla de torra ingredienserna i en skål. Ta sedan och mosa bananen med en gaffel och häll i de bland de torra ingredienserna. Efter det är det bara att tillsätta äggen och vispa ihop till en smet. Sedan är det bara att grädda i ett vanligt våffelgärn i någon minut. Men tänkt på att de behöver inte riktigt lika lång gräddningstid som vanliga våfflor!

 

Blir spänande att prova nästa gång. jag tinade lite blåbär och hallon till min voffla i dag och tog bara lite grädde så det blev ingen vanlig synt. Var ju inte det godaste men nyttigare än sylt i jalafal. 

I kväll blir det att unna sig ett varmbad och ansiksmask sen ska jag ligga i soffan och kålla serier. Börgar känna mig snorig så det är  inte kul. Vill inte bli sjuk nu. 

 

Kommentera här: